Соціальна відповідальність бізнесу в Україні: проблеми та шляхи вирішення - Мороз, О.С. (Економіка промисловості, 2013)
Стаття присвячена характеристиці соціальної відповідальності бізнесу, висвітленню соціальних аспектів розвитку бізнесу на прикладі металургійної промисловості України, дослідженню стану соціально відповідального бізнес-середовища в країні та окремих мотивів, які змушують та заохочують роботодавців вести соціально орієнтований бізнес. Запропоновано заходи, спрямовані на створення системи узгодження інтересів усіх учасників соціального діалогу та побудову соціально відповідального бізнес-середовища і посилення уваги до соціальних аспектів розвитку бізнесу в Україні.