Освітньо-науковий потенціал України в аспекті міжнародного руху людського капіталу - Гуменюк, Ю.П. (Економіка промисловості, 2013)
Розкрито сутність освітньо-наукового потенціалу як конкурентної переваги населення країни на міжнародному ринку праці. В аспекті порівняльного аналізу досліджено рівень освітньо-наукового потенціалу України та доведено необхідність розвитку вітчизняної науки як стратегічного ресурсу структурних змін економіки, які б сприяли трансформації України з ремітера у ремітента висококваліфікованої робочої сили.