Про один підхід до прогнозування місцевих розмивів русел та берегів на передгірних ділянках рік з використанням можливостей математичного моделювання - Стефанишин, Д.В.; Ходневич, Я.В.; Щодро, О.Є. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Розглядається задача прогнозування місцевих розмивів русел та берегів на передгірних ділянках рік з використанням можливостей математичного моделювання.