Концепція прийнятного ризику та проблеми забезпечення техногенної безпеки в Україні - Дрозд, І.П.; Охота, А.С. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Розглянуто генезу техногенної ризикології, концептуальні основи нормування ризиків, міжнародний досвід законодавчого встановлення граничних рівнів припустимого ризику у сфері господарської діяльності. Показана необхідність реформування в Україні системи управління техногенною безпекою шляхом впровадження ризик орієнтованого підходу. Для цього необхідно розробити концептуальні засади застосування методології «прийнятного ризику» у сфері техногенної безпеки на державному, регіональному, галузевому та об’єктовому рівнях і визначити шляхи нормативно-правового та інституційного забезпечення її впровадження.