Стан та моніторинг використання земель на території національного природного парку «Подільські Товтри» з використанням технології ДЗЗ - Шумейко, В.О.; Атрасевич, О.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2011)
Проведена класифікація даних дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) і створено карту використання земель на території Національного природного парку «Подільські Товтри». Запропонований метод визначення місця розташування промислових об’єктів за допомогою побудови температурних карт підстильної поверхні. Визначено основні потенційно-небезпечні об’єкти, які впливають на екологічну ситуацію в межах природного парку.