Моделювання старіння сталей при визначенні ресурсу металевих конструкцій АЕС - Шаміс, Л.Б.; Матченко, Т.І.; Первушова, Л.Ф. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2010)
Викладено основи теорії деформаційного старіння сталей, на підставі якої будується методика розрахунків довговічності сталевих конструкцій при нормальних умовах та аварійних режимах експлуатації.