До питання про Шевченкову «любу» з-під Ніжина - Пригоровський, В. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Т. Г. Шевченку в останні роки його життя приглянулась юна уродженка нашого краю, кріпачка панів Макарових із села Липів Ріг Ликерія Полусмак. У статті простежується драматична історія їхніх взаємин і подаються маловідомі біографічні факти.