Результати дослідження кольматажу фільтрів трубчастих колодязів сполуками заліза - Тугай, А.М.; Тугай, Я.А. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Узагальнені лабораторні та виробничі дослідження кольматажу фільтрів трубчастих колодязів сполуками заліза, як такими, що найчастіше присутні у підземних водах України. Наведений метод розрахунку кольматажу фільтрів при недостатній концентрації закислих форм заліза та кисню у вихідній воді. Показано вплив кольматажу фільтрів залізистими відкладеннями на продуктивність трубчастих колодязів.