Нові погляди і обґрунтування підготовки питної води – як основа екобезпеки життєдіяльності і здоров’я людини - Кравченко, М.В.; Заграй, Я.М. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Наведені обґрунтування процесів в системі «мембрана – вода», методи і прилад для здійснення цих процесів з метою визначення їх механізму, фізичної моделі, суті «питна вода», «природна питна вода» і, відповідно, технології та обладнання для підготовки питної води (розбавлених водних розчинів) на локальному рівні. Визначені умови і особливості використання баромембранних процесів при корегуванні води до показників якості питної води як розбавленого водного розчину.