Моделювання взаємодіючих факторів ризиків з використанням копул - Бідюк, П.І.; Коршевнюк, Л.О.; Трофимчук, О.М.; Кроптя, А.В. (Екологічна безпека та природокористування, 2012)
Розглянуто задачу математичного моделювання випадкових процесів, пов.язаних з виникненням ризиків в економіці та фінансах. Для математичного опису розподілів взаємно пов.язаних факторів та мір ризику використано апарат спеціальних функцій – копул. Наведено математичний опис вибраних копул та приклади їх застосування до опису багатовимірних випадкових процесів. Для оцінювання параметрів копул за допомогою статистичних даних використано метод максимальної правдоподібності.