Грошова модель врівноваження попиту, пропозиції та інфляції - Алєксєєв, Д.А.; Моніч, Т.Ю. (Математичні машини і системи, 2005)
Розглянуті три підходи до моделювання рівня монетизації економіки, емісії грошей та інфляційних очікувань з уврахуванням “тіньових” коштів в Україні. Аналізуються моделі М. Михалевича, М. Павловського, М. Фрідмана. Базовою моделлю дослідження є система інтегро-диференціальних рівнянь у частинних похідних.