Характеристика кисневого режиму поверхневих вод басейну р. Сіверський Донець - Ухань, О.О.; Осадча, Н.М. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2010)
Вивчено багаторічну динаміку кисневого режиму річок басейну Сіверського Дінця. Проведено типізацію поверхневих вод басейну за вмістом розчиненого у воді кисню. Розглянуто зміни кисню в залежності від інтенсивності техногенного навантаження та особливості сезонної динаміки О2 за течією р. Сіверський Донець. Оцінено вплив великих міст на зміни кисневого режиму на прикладі міст Харків, Ізюм та Лисичанськ.