Сезонна динаміка вмісту та форм знаходження молібдену у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 - Ігнатенко, І.І. (Наукові праці Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту, 2011)
Наведено результати дослідження вмісту молібдену у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 та верхньої ділянки Канівського водосховища в різні пори року. Розглянуто вплив весняного водопілля на вміст і міграцію молібдену у воді. Показано, що внаслідок впливу природних і антропогенних чинників вміст молібдену і розподіл його в складі комплексів з РОР, а також молекулярна маса комплексних сполук молібдену аніонної природи у воді скидного каналу ТЕЦ № 5 відрізняються від аналогічних показників у воді Канівського водосховища.