Альмандинові гранати в геологічних утвореннях Українських Карпат - Матковський, О.І. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Проаналізовано поширеність, форми прояву, морфологію, хімічний склад і структурні особливості, фізичні властивості та генетичну природу альмандинових гранатів у магматичних, метаморфічних та осадових комплексах Українських Карпат. Відзначено деякі типоморфні ознаки мінералу, що слугують індикаторами особливостей росту, термодинамічних і фаціальних умов утворення.