Скульптура поверхні та хімічний склад мінеральних зерен паласиту Омолон - Семененко, В.П.; Горовенко, Т.М. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
Наведено результати сканувальних електронно-мікроскопічних і нергодисперсійних досліджень скульптури поверхні та хімічного складу інеральних зерен паласиту Омолон, в якому вперше знайдені графіт, іоцит, кварц і, можливо, авгіт, а також установлено новий тип деформаційних скульптур. Особливості скульптури поверхні зерен свідчать про злегка нерівноважний ріст мінералів і багатостадійну ударно-метаморфічну історію паласиту.