Температурні умови формування Новоконстантинівського родовища (Український щит) - Лазаренко, О.Є.; Фомін, Ю.О. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
У статті наведено дані термобарометричних параметрів газово-рідинних включень з мінералів метасоматитів Новокостянтинівського родовища урану. Показано, що включення мають мінливий фазовий склад і досить широкий інтервал температур гомогенізації, який відповідає певним стадіям процесу мінералоутворення. Встановлено, що перетворення вихідних гранітів у метасоматити відбувалось в умовах помірних і низьких температур.