Каталог весняних водопіль в басейні річки Десна - Горбачова, Л.О.; Колянчук, О.В. (Український науково-дослідний гідрометеорологічний інститут МНС та НАН України, 2012)
На основі архівних даних виконано аналіз видатних водопіль в басейні р. Десна, визначено кількісні гідрометеорологічні характеристики, які обумовили їхнє формування. У каталозі розміщено дані про дати початку, закінчення, про тривалість водопіль та їхнього підйому, максимальні строкові витрати води, шари та об’єми стоку, кількість опадів, температуру повітря, запаси води в сніговому покриві, глибину промерзання ґрунту, а також цифрові мапи гідрометеорологічних характеристик.