Пам’яті Мельника Юрія Петровича (Записки Українського мінералогічного товариства, 2009)
28 жовтня 2009 р. пішов з життя президент Українського мінералогічного товариства у 1981–1991 рр., почесний член УМТ, член-кореспондент НАН України, доктор геолого-мінералогічних наук, відомий геолог-геохімік у галузі фундаментальних проблем геології, мінералогії і рудоутворення Ю.П. Мельник.