Добранічівська стоянка - Шовкопляс, І.Г.; Пашкевич, Г.О. (Кам’яна доба України, 2011)
Стаття написана у 70-х роках минулого століття, але не була надрукована через несприятливі обставини в житті І. Г. Шовкопляса. Як відомо, 1973 р. він був звільнений - із політичних мотивів - з Інституту архвології АН УРСР і фактично розбавлений можливості працювати в галузі палеволіту. Екземпляр статті був віднайдений Г. О. Пашкевич у власному архіві і переданий до редколегії "Кам'яної доби України"