Мінералогічний аспект існування зазвичай рідкісних ізотопів у природно чистому стані - Вальтер, А.А. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2010)
Виведено всі можливі випадки накопичення у мінеральних матрицях через природні радіоактивні перетворення рідкісних ізотопів у чистому стані. Розглянуто умови прояву цього ефекту, найяскравіший приклад такого накопичення (осмій-187 у ренійвмісних молібденітах з ізотопною чистотою понад 99,99 %) і практичне значення цього ефекту.