Ахондрит Norton County: скульптура поверхні та хімічний склад мінеральних зерен - Семененко, В.П.; Горовенко, Т.М.; Шкуренко, К.О.; Сливінський, В.М. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2010)
Наведено результати растрових електронно-мікроскопічних та енергодисперсійних спектрометричних досліджень скульптури поверхні та хімічного складу мінеральних зерен із енстатитового ахондрита Norton County. Вперше в ахондриті знайдені бржезинаїт, відомий до того лише в залізному метеориті, продукти вивітрювання алабандину, а також діагностовані порожнини росту в кристалах енстатиту, які вказують на їх нерівноважну кристалізацію найімовірніше із ударного розплаву. Характер поширення скульптур ударного метаморфізму на поверхні мінеральних зерен засвідчує додатковий удар, але значно меншої інтенсивності, ніж попередній, в космічній історії материнського тіла ахондрита Norton County.