VI Наукові читання імені академіка Євгена Лазаренка - Зінченко, О.В. (Записки Українського мінералогічного товариства, 2010)
Чергові Шості наукові читання імені видатного українського вченого, педагога і громадського діяча академіка Євгена Костянтиновича Лазаренка відбулися 13 січня 2010 р. на геологічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ). Дата, місце проведення і програма були визначені не випадково: напередодні, 3 січня, виповнилося 70 років одному із найталановитіших учнів акад. АН України Є.К. Лазаренка — Володимиру Івановичу Павлишину — д-ру геол. мінерал. наук, професору кафедри мінералогії, геохімії та петрографії геологічного факультету КНУ. Організаторами читань виступили Українське мінералогічне товариство та КНУ.