До питання про носіїв ґраветських індустрій - Ткаченко, В.І. (Кам’яна доба України, 2011)
У статті розглядається кілька дискусійних питань у контексті трансформації неандертальців та їхньої подальшої долі, а також проблема носіїв граветських традицій.