Неолітичні знахідки Мельничної Кручі з досліджень А.В. Добровольського та культурно - хронологічна інтерпретация пам'ятки - Гаскевич, Д.Л.; Кіосак, Д.В. (Кам’яна доба України, 2011)
Статтю присвячено неолітичному поселенню Мельнична Круча, дослідженому у лісостеповому Побужжі в 1930 - 1940 - их рр.Уперше детально пулікуються матеріали, зібрані тут А.В. Добровольським у 1938 р. Зроблено висновок про іншу локалізацію цих знахідок щодо місця розкопок В.М. Даниленка та різну культурно - хронологічну належність матеріалів зі зборів на поверхні і добутих розкопками 1949 р.