Спрощення судових процедур як окремий напрям оптимізації цивільного процесу України - Короєд, С. О. (Держава і право, 2012)
Розглядаються теоретичні та практичні аспекти запровадження спрощених судових процедур у цивільному процесі України, які забезпечать оптимальний шлях досягнення цілей правосуддя з мінімізацією часу та матеріальних витрат через створення механізму прискореного судового розгля ду, альтернативного наказному та заочному провадженню. Ключові слова: правосуддя, цивільний процес, оптимізація, завдання цивільного судочинства, спрощення судових процедур, прискорені провадження.