Політико-правові вимоги національно-демократичних об’єднань України в другій половині ХХ століття - Лутчин, Т.М. (Держава і право, 2012)
Розглядаються політичні й правові вимоги національно-демократичних об’єднань в Україні другої половини ХХ століття: визнання необхідності боротьби за незалежну Українську державу, в якій права людини визнавались би найвищою цінністю, а також домагання втілення в життя норм Конституції СРСР, зокрема права націй на самовизначення шляхом проведення референдумів, демократизації виборів, ліквідації цензури та інших цінностей.