Пошук релевантних прецедентів на основі адаптивних онтологій - Литвин, В.В.; Даревич, Р.Р.; Досин, Д.Г.; Мельник, А.С.; Мазур, А.О. (Штучний інтелект, 2011)
У цій статті розглядається загальний підхід до функціонування інтелектуальних систем підтримки прийняття рішень на основі адаптивних онтологій, які використовують прецеденти. Розроблено математичний апарат для таких систем, який апробовано у задачі діагностування ревматологічних захворювань.