Іван Гаврилович Шовкопляс - видатний український учений, педагог, музейник і захисник історичної спадщини - Залізняк, Л.Л. (Кам’яна доба України, 2011)
Стаття присвячена видатному українському археологу,який лишив помітний слід не тільки у палеолітознавстві України, але й у музейній спаві, пдагогіці, захисті археологічної спадщини.