Голодомор як чинник зовнішньої політики України: історія чи істерія? - Масльонко, М.О. (Проблеми міжнародних відносин, 2010)
У статті розглядається історія політизації Голодомору в Україні 1932 – 1933 рр., а також процес його перетворення в один із провідних напрямів української зовнішньої політики при президентові Ющенку. Детальний аналіз специфіки і закономірностей історичного розвитку даного питання, рівно як і розгляд практики визнання геноцидів у світі, дозволяють автору дійти висновку про неможливість досягнення в найближчій перспективі головної мети кампанії з міжнародного визнання Голодомору актом геноциду українського народу.