Роль Європейської Комісії у формуванні комунікаційної політики ЄС - Карпчук, Н.П. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
Ідеться про документи, які ухвалювала Європейська Комісія на шляху до усвідомлення ролі комунікації з громадянами ЄС і в процесі формування комунікаційної політики ЄС. Процес, який розпочався ще 1999 року із пропозиції Зеленої книги з Громадського сектору інформації в інформаційному суспільстві, мав результатом прийняття Білої книги з Європейської комунікаційної політики, у якій ЄК запропонувала цілу низку заходів поліпшення комунікації з громадянами ЄС.