Світове українство в сучасних глобалізаційних процесах - Наконечний, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У даній статті проаналізовано місце світового українства в сучасних глобалізаційних процесах. Важливу роль відводиться українській трудовій міграції у різних країнах світу. Наголошується на необхідності прийняття національної стратегії повернення українців з-поза меж України, передусім трудових мігрантів, з метою задіяння їх трудового потенціалу до поступального розвитку Батьківщини.