Середземноморська політика Європейського Союзу 2005–2008 роками - Чумаченко, О.А. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті розглядається один з найважливіших напрямів зовнішньої політики Європейського Союзу – Середземноморський – у період його найбільшої активності, що мав своїм наслідком створення Союзу для Середземномор’я. Досліджуються найважливіші аспекти співробітництва ЄС з країнам регіону, оцінюються здобутки і недоліки в середземноморській політиці ЄС на цьому етапі.