Люблінська угода від 9 вересня 1944 року як інструмент закріплення радянського статусу Західної України на завершальному етапі Другої світової війни в оцінках місцевого населення - Гулай, В.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті розглядаються окремі проблеми міжнародно-правового статусу Західної України після завершення Другої світової війни в оцінці українського та польського населення. Основна увага звертається на спробах обґрунтування повернення Західної України до складу Польської держави. Автор також акцентує на особливій увазі радянських органів безпеки до подібних проявів суспільної думки.