Внутрішньополітичні детермінанти зовнішньої політики: Пелопоннеська війна - Розумюк, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті досліджуються загальні аспекти проблеми внутрішньополітичних детермінант зовнішньої політики. На прикладі Пелопоннеської війни розглянуто і проаналізовано внутрішні чинники міжнародних відносин, продемонстровано неадекватність та нереалістичність багатьох стереотипів теорії міжнародних відносин, навіяних ліберальною пропагандою.