Дансько-Прусська війна1848–1950 рр. Причини і наслідки - Чайковська, О.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У даній статті автор приділяє увагу проблемам з’ясування Шлезвіг-Гольштейнського питання всередині ХІХ століття. У статті висвітлюється політична ситуація, яка склалась у Данії після ліберальних революцій у Європ; аналізується вплив течій лібералізму та націоналізму на відносини між Данським королівством і підвладними йому герцогствами Шлезвігом і Гольштейном. Автор розглядає такі документи як ліберальна конституція Данії 1849 року, Мовний циркуляр 1851 року та Лондонський протокол 1852 року.