Про підвищення швидкості алгоритмів формування мінімального вкриваючого дерева - Погорілий, С.Д.; Камардіна, О.О.; Кордаш, Ю.С. (Математичні машини і системи, 2005)
Формалізовано послідовні алгоритми Пріма та Крускала, для яких побудовано регулярні схеми. Запропоновано підхід до розпаралелювання та сформовано паралельні регулярні схеми алгоритмів для їх подальшої реалізації на кластерних архітектурах.