Геохімічні умови формування нижньопермських солей Дніпровсько-Донецької западини (за даними досліджень включень у галіті) - Сидор, Д. (Геологія і геохімія горючих копалин, 2009)
Узагальнено і проаналізовано літературні і нові термобарогеохімічні дані щодо умов формування нижньопермських солей Дніпровсько-Донецької западини (ДДЗ) порівняно з раніше детально вивченими умовами утворення близьких за віком солей Солікамської западини (Передуральський прогин, Росія). Показано спорідненість фізико-хімічних умов формування солей у цих басейнах, що дозволяє прогнозувати серед нижньопермських відкладів ДДЗ наявність нових, ще нерозкритих покладів калійних солей хлоридного та сульфатно-хлоридного складу. Встановлено, що солі ДДЗ перекристалізовувалися під дією значно метаморфізованих розчинів сульфат- ного типу, за підвищених температури (до 82 °С ) і тиску (10–17 МПа).