Липська пізньопалеолітична культура: аналіз та інтерпретація джерел - Ситник, О.С. (Кам’яна доба України, 2010)
У статті подаються результати історіографічного та інтерпретаційного аналізу літературних джерел і окремих фондових колекцій памяток Волині, з якими повязують термін липська палеолітична культура, запропонований Г.Григор’євим та М.Островським у 1966 р. Автор не вважає цей термін адекватним і науково обґрунтованим, оскільки ним об’єднують різнокультурні матеріали, що зібрані на поверхні і розкопані стаціонарно.