Дослідження граветської стоянки Троянове 4 у 2008, 2009 роках - Залізняк, Л.Л.; Вєтров, Д.О.; Хоптинець, І.М. (Кам’яна доба України, 2010)
Стаття присвячена публікації та культурно-хронологічній інтерпретації нових матеріалів зі стоянки Троянове 4 з Центральної України. Памятка є найсхіднішою серед граветських стоянок Центрально-Східної Європи.