Про степове походження індоєвропейців (з приводу книги Девіда Ентоні "Кінь, колесо й мова" 2007) - Клейн, Л.С. (Кам’яна доба України, 2010)
В археологічній індоєвропеїстиці, як і у всякій живій галузі, великі праці зазвичай з’являються з інтервалом у два десятиліття. З часу публікації впливових праць Ренфру й Меллорі (Renfrew 1987; Mallory 1989) минуло два десятиліття, і от з’явилася капітальна праця Девіда Ентоні «Кінь, колесо й мова»: Як вершники бронзової доби зі степів формували сучасний світ (Antony 2007). Стаття містить критичний аналіз нової монографії відомого індоєвропеїста Д. Ентоні, зроблений видатним теоретиком археології Східної Європи Львом Клейном.