Соціально-правовий досвід як об’єкт вивчення сучасної юриспруденції - Оніщенко, Н.М. (Держава і право, 2012)
Сучасна юридична наука взагалі та теорія держави і права зокрема використовують потужний усталений категоріальний апарат. Втім, необхідно враховувати, що в юридичній науці існує постійна потреба, з одного боку, розробки існуючих терміно-понять, з другого – заснування нових правових категорій та теоретичних конструкцій. У статті увага зосереджена на одній з них – соціально правовому досвіді як об’єкті вивчення сучасної юриспруденції.