Моделирование тепломассообменных процессов в металлогидридных теплоиспользующих установках - Соловей, В.В.; Кошельник, А.В.; Черная, Н.А. (Промышленная теплотехника, 2012)
Розглянуто особливості процесів тепломасопереносу в системі «водень-метал», що протікають у металогідридних установках. Виділено фактори, що впливають на інтенсивність термосорбційного процесу, проаналізовані існуючі методи розрахунку тепломасопереносу в системі. Запропоновано математичну модель термосорбційної взаємодії металогідриду з воднем з урахуванням кінетичного фактору.