Еволюція безпекових орієнтирів Євроатлантичної спільности в нових геополітичних умовах - Судак, І.І.; Коцюруба, К.О. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті висвітлено особливості формування Стратегічної концепції Організації Північноатлантичного Договору. Проаналізована еволюція поняття «безпека» та визначені основні причини трансформаційних процесів.