Америка та її занепад: ілюзії й реалії світової політики - Розумюк, В.М. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статті досліджуються проблеми американського домінування та перспектив гегемонії США в міжнародній системі на початку ХХІ століття. Автор аналізує алармістську концепцію «занепаду» Сполучених Штатів і доходить висновку про її пропагандистсько-агітаційний характер.