Масова культура та естетичний смак - Макар, О.Р. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета дослідження визначила такі завдання роботи: 1. Проаналізувати основні концепції осмислення феномену масової культури і масового смаку сучасності. 2. Дослідити зв’язок масової культури і естетичного смаку. 3. Визначити зразки масової та елітарної культури (відповідно естетичний смак і несмак). 4. Окреслити питання зниження культурних зразків, які через засоби трансляції впливають на естетичний смак усіх верств суспільства. 5. Виявити тенденції, притаманні розвитку масової культури в ХІХ-ХХІ сторіччі.