Особистості в культурі: І. Гаспринський та І. Казас - Динікова, Л.Ш. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета нашого дослідження полягає у висвітленні міжетнічної просвітницької співпраці І. Гаспринського та І. Казаса, зокрема в контексті впливу останнього на прогресивний розвиток газети «Терджиман», яка таким чином стала джерелом і популяризатором народної просвіти та культурного розвитку кримських татар.