Ефективність теоретичного виміру міжнародно-політичного аналізування в дослідженні проблематики сучасних глобальних взаємодій - Погорська, І.І. (Проблеми міжнародних відносин, 2011)
У статті досліджуються сучасні теоретичні підходи західних шкіл політичної науки щодо глобально-політичної дії акторів у контексті комплексності аналітичної концептуалізації міжнародно-політичного виміру світових взаємодій.