Cинергетичний підхід у сучасних дослідженнях міжнародних відносин - Ялі, М.Х. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
У статті висвітлюються здобутки синергетичної парадигми в дослідженні міжнародних відносин. Основна увага приділяється аналізу характерних рис міжнародної системи й особливостям її функціонування з точки зору синергетичного підходу.