Концепція «Співтовариства безпеки» АСЕАН, як геополітична модель національної безпеки - Коломієць, О.В. (Проблеми міжнародних відносин, 2012)
Стаття аналізує концепцію колективної безпеки АСЕАН, її становлення та перспективи розвитку в новому тисячолітті. На підставі проведеного аналізу розглянуто її характеристики, запропоновано класифікацію моделі національної безпеки АСЕАН, а також здійснено її оцінку в якості можливої загрози національній безпеці України.