Інтелектуальне вибіркове сприйняття візуальної інформації. Інформаційні аспекти - Боюн, В.П. (Штучний інтелект, 2011)
Розглянуті основні елементи інтелектуального зорового сприйняття людини та значення вибірковості для цього. Проведений аналіз методів інтелектуального сприйняття на базі фовеальних сенсорів з радіальною та ієрархічною організацією рецепторного поля. Пропонується підхід до інтелектуального вибіркового сприйняття, який базується на грубо-точному методі пошуку і забезпечує можливість управління параметрами зчитування інформації з відеосенсора. Розглянуті інформаційні аспекти вибірковості та приклади її використання.